Son Yağışlarla Birlikte Seyfe Gölü Eski Günlerine Döndü

YAŞAM 26.06.2023 - 12:59, Güncelleme: 26.06.2023 - 12:48
 

Son Yağışlarla Birlikte Seyfe Gölü Eski Günlerine Döndü

Son yağışlarla birlikte Kırşehir'in incisi Seyfe Gölü eski günlerine döndü ancak göldeki bu canlılığın sürekliliğinin sağlanması çok önemli.

Yanlış sulama, içme suyu kullanımı ve son dönemde yaşanan kuraklık ile birlikte Seyfe Gölü tamamen kurumuştu.Göçmen kuşların konaklama alanı olarak Dünyanın en önemli habitatlarından birisi olan Seyfe Gölü, son yağışlarla birlikte tekrar eski günlerine döndü.   Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara da Seyfe Gölü'ne giderek incelemelerde bulundu.Seyfe Gölü'nün korunması ve turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Buhara,  “ 250'ye yakın kuş türüne ev sahipliği yapan Seyfe Gölü de Türkiye’de Ramsar Sözleşmesiyle koruma altına alınmış sulak alanlardan birisidir. Bu alanın korunması hepimiz için önemli bir husus. Valiliğimiz başta olmak üzere diğer ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte buranın korunması ve turizme kazandırılması için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Son yıllarda yaşanan kuraklık sebebiyle gölümüz bazı sorunlar yaşadı, ancak son yağışların su seviyesini yükselttiğini görüyoruz. Yine, şehrimizin nadir güzelliklerinden ve yakında yenileme çalışmaları başlayacak olan Seyfe Gölü Sulak Alanı Müzesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubemizin rekreasyon alanında aileleriyle birlikte piknik yapan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Seyfe Gölümüzde yaptığımız incelemeler esnasında karşılaştığımız ve bizlere eşlik eden Eymen ve Fatma evladımız ile birlikte Seyfe Gölündeki flamingoları dürbünle takip ettik. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızı Seyfe’yi ziyaret ederek bu güzellikleri görmeye davet ediyorum.” dedi.   SÜREKLİLİĞİNİN SAĞLANMASI ÖNEMLİ Son dönemde yağışların yoğun şekilde meydana gelmesi ile birlikte Seyfe Gölü'ndeki su miktarının geçici olabileceği düşünülüyor.Kırşehir kamuoyu sadece yoğun yağışlarda değil, Seyfe Gölü'nün yılın tüm dönemlerinde aynı canlılığını korumasını bekliyor.
Son yağışlarla birlikte Kırşehir'in incisi Seyfe Gölü eski günlerine döndü ancak göldeki bu canlılığın sürekliliğinin sağlanması çok önemli.

Yanlış sulama, içme suyu kullanımı ve son dönemde yaşanan kuraklık ile birlikte Seyfe Gölü tamamen kurumuştu.Göçmen kuşların konaklama alanı olarak Dünyanın en önemli habitatlarından birisi olan Seyfe Gölü, son yağışlarla birlikte tekrar eski günlerine döndü.

 

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara da Seyfe Gölü'ne giderek incelemelerde bulundu.Seyfe Gölü'nün korunması ve turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Buhara,  “ 250'ye yakın kuş türüne ev sahipliği yapan Seyfe Gölü de Türkiye’de Ramsar Sözleşmesiyle koruma altına alınmış sulak alanlardan birisidir. Bu alanın korunması hepimiz için önemli bir husus. Valiliğimiz başta olmak üzere diğer ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte buranın korunması ve turizme kazandırılması için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Son yıllarda yaşanan kuraklık sebebiyle gölümüz bazı sorunlar yaşadı, ancak son yağışların su seviyesini yükselttiğini görüyoruz. Yine, şehrimizin nadir güzelliklerinden ve yakında yenileme çalışmaları başlayacak olan Seyfe Gölü Sulak Alanı Müzesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubemizin rekreasyon alanında aileleriyle birlikte piknik yapan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Seyfe Gölümüzde yaptığımız incelemeler esnasında karşılaştığımız ve bizlere eşlik eden Eymen ve Fatma evladımız ile birlikte Seyfe Gölündeki flamingoları dürbünle takip ettik. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızı Seyfe’yi ziyaret ederek bu güzellikleri görmeye davet ediyorum.” dedi.

 

SÜREKLİLİĞİNİN SAĞLANMASI ÖNEMLİ

Son dönemde yağışların yoğun şekilde meydana gelmesi ile birlikte Seyfe Gölü'ndeki su miktarının geçici olabileceği düşünülüyor.Kırşehir kamuoyu sadece yoğun yağışlarda değil, Seyfe Gölü'nün yılın tüm dönemlerinde aynı canlılığını korumasını bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ahmet Aygün ATA
(26.06.2023 15:26 - #806)
Yanlış sulama deyimini kullanmak son derece yanlıştır. Akape hükümetleri Batı'nın bu argümanını kullanarak tarımı bitirdi. Bu bir tasarı idi. Lütfen emperyal kapitalizmin bu söylemini kullanmayınız. Bu söylemin amacı Türkiye Cumhuriyeti'nde ekimi yok etmektir.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.