Suriyeliler Bayram Tatili İçin Suriye'ye Akın Ediyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2018 - 13:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Suriyeliler Bayram Tatili İçin Suriye'ye Akın Ediyor

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Suriyelilerin Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan dönüşleri sürerken, binlerce Suriyeli yoğunluğa yol açtı.   Suriye’nin dört bir tarafına gitmek için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına geceden gelen Suriyeliler, kurulan çadırlarda sabahladı. 7 çadırı tamamen dolduran Suriyeliler, sabah saat 08.00’den itibaren kontrollü bir şekilde içeriye alınmaya başlandı. Kilis Valiliğinden randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeliden bugün itibariyle 8 bin kişi ülkelerine giriş yaptı. Suriyeliler arasında tartışmalar ve hırsızlık olayları yaşanıyor  Suriyeliler, çadırlarda beklerken zaman zaman sıra yüzünden tartışırken, bazı Suriyeliler, kendi ülkelerinin vatandaşlarını eşyaları ile paralarını çalmak isterken yakalıyor. Zaman zaman hırsızlık ve sıra yüzünden Suriyeliler arasında tartışmalar kavgaya dönüşüyor. Suriyeliler eşyalarını taşımakta zorluk çekiyor  Suriyeliler ülkelerine beraberinde götürmek istedikleri eşyaları taşımakta zorluk çekerken, el arabalarıyla eşyalarını taşıyor. ALMANYA ÜLKEYE ALMIYOR Geçtiğimiz bayram döneminde Almanya'dan Suriye'ye giden Suriyeliler Alman Hükümeti tarafından, ''Bir mülteci ülkesine dönebiliyorsa , mülteci değildir.'' gerekçesiyle ülkeye alınmadılar.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Suriyelilerin Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan dönüşleri sürerken, binlerce Suriyeli yoğunluğa yol açtı. 

 Suriye’nin dört bir tarafına gitmek için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına geceden gelen Suriyeliler, kurulan çadırlarda sabahladı. 7 çadırı tamamen dolduran Suriyeliler, sabah saat 08.00’den itibaren kontrollü bir şekilde içeriye alınmaya başlandı. Kilis Valiliğinden randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeliden bugün itibariyle 8 bin kişi ülkelerine giriş yaptı.

Suriyeliler arasında tartışmalar ve hırsızlık olayları yaşanıyor  Suriyeliler, çadırlarda beklerken zaman zaman sıra yüzünden tartışırken, bazı Suriyeliler, kendi ülkelerinin vatandaşlarını eşyaları ile paralarını çalmak isterken yakalıyor. Zaman zaman hırsızlık ve sıra yüzünden Suriyeliler arasında tartışmalar kavgaya dönüşüyor.

Suriyeliler eşyalarını taşımakta zorluk çekiyor  Suriyeliler ülkelerine beraberinde götürmek istedikleri eşyaları taşımakta zorluk çekerken, el arabalarıyla eşyalarını taşıyor. ALMANYA ÜLKEYE ALMIYOR Geçtiğimiz bayram döneminde Almanya'dan Suriye'ye giden Suriyeliler Alman Hükümeti tarafından, ''Bir mülteci ülkesine dönebiliyorsa , mülteci değildir.'' gerekçesiyle ülkeye alınmadılar.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.