Tatil Fırsatçılarına Öğrenciler Tepki Gösterdi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2020 - 14:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tatil Fırsatçılarına Öğrenciler Tepki Gösterdi

Kırşehir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerin tatil edilmesinin ardından, öğrenciler memleketlerine gitmek için yazıhanelerde uzun kuyruklar oluşturdu.Öğrenci toplulukları , Otobüs firmalarının fahiş fiyat artışları yaptığını duyurarak duruma isyan etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, koronavirüs tedbirleri nedeniyle üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından şehirlerarası otobüs firmalarının yazıhanelerine akın etti. Öğrenciler yazıhanelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle bazı firmalar, ek seferler düzenledi.Otobüs firması işletmecileri, "Üniversite öğrencilerimiz memleketlerine gidecekleri için bugünden itibaren çok aşırı bir yoğunluk var. Akın akın memleketlerine gitmek için bekliyorlar. Biz bu yoğunluğu yaklaşık 3 hafta içinde de bekliyoruz. Ek seferler çıkardık" diye konuştular. ÖĞRENCİLERDEN FAHİŞ FİYAT İSYANI Koronavirüs önlemleri kapsamında üniversite öğrencilerine, 16 Mart itibariyle, 3 haftalık tatil yapıldı. Öğrenciler tatilde evlerine gitmek için otogarlarda yoğunluk oluşturdu. Öğrenci Sendikası’ndan yapılan duyuruda otobüs firmalarının bilet fiyatlarında fahiş artışa gittiği belirtilerek, “Yurtların temizlik için kapatılması sonucunda memleketine dönmek zorunda kalan öğrenciler, herhangi bir koruyucu önlem alınmadan şehirler arası yolculuk yapmak durumunda. Otobüs firmaları ise bu mağduriyeti fırsata çevirerek bilet fiyatlarına fahiş zamlar uyguluyor” denildi. OTOBÜS FİRMALARINA EK SEFER İZNİ Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan konu hakkında açıklamalarda bulundu. Dün geceden itibaren ek seferlere başladıklarını söyleyen Başkan Özcan, ticari ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D2 yetki belgesine sahip kişilerin, ticari ve tarifeli olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D1 yetki belgesi sahibi kişilerle anlaşarak seferlere katıldığını belirtti. Bu durumun yılbaşı ve bayramlarda verilen bir izin olduğunu söyleyen Özcan, “Bakanlıktan izin çıktı. Elimize öğleden sonra ulaşır. Yoğunluk küçük şehirlerde oluşuyor. Firmaların İstanbul gibi büyük yerlerde oluşan yoğunlukları kaldıracak gücü var.” dedi. Fiyat konusunda ise hiçbir zaman bir değişiklik olmayacağını söyleyen Başkan Özcan, “Otogarlar için böyle bir durum söz konusu olamaz. Ama gruplar dışarıdan otobüs tutarlarsa fiyat konusunda bir şey diyemem” açıklamasında bulundu.

Kırşehir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerin tatil edilmesinin ardından, öğrenciler memleketlerine gitmek için yazıhanelerde uzun kuyruklar oluşturdu.Öğrenci toplulukları , Otobüs firmalarının fahiş fiyat artışları yaptığını duyurarak duruma isyan etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, koronavirüs tedbirleri nedeniyle üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından şehirlerarası otobüs firmalarının yazıhanelerine akın etti. Öğrenciler yazıhanelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle bazı firmalar, ek seferler düzenledi.Otobüs firması işletmecileri, "Üniversite öğrencilerimiz memleketlerine gidecekleri için bugünden itibaren çok aşırı bir yoğunluk var. Akın akın memleketlerine gitmek için bekliyorlar. Biz bu yoğunluğu yaklaşık 3 hafta içinde de bekliyoruz. Ek seferler çıkardık" diye konuştular.

ÖĞRENCİLERDEN FAHİŞ FİYAT İSYANI

Koronavirüs önlemleri kapsamında üniversite öğrencilerine, 16 Mart itibariyle, 3 haftalık tatil yapıldı. Öğrenciler tatilde evlerine gitmek için otogarlarda yoğunluk oluşturdu. Öğrenci Sendikası’ndan yapılan duyuruda otobüs firmalarının bilet fiyatlarında fahiş artışa gittiği belirtilerek, “Yurtların temizlik için kapatılması sonucunda memleketine dönmek zorunda kalan öğrenciler, herhangi bir koruyucu önlem alınmadan şehirler arası yolculuk yapmak durumunda. Otobüs firmaları ise bu mağduriyeti fırsata çevirerek bilet fiyatlarına fahiş zamlar uyguluyor” denildi.

OTOBÜS FİRMALARINA EK SEFER İZNİ
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan konu hakkında açıklamalarda bulundu. Dün geceden itibaren ek seferlere başladıklarını söyleyen Başkan Özcan, ticari ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D2 yetki belgesine sahip kişilerin, ticari ve tarifeli olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D1 yetki belgesi sahibi kişilerle anlaşarak seferlere katıldığını belirtti.

Bu durumun yılbaşı ve bayramlarda verilen bir izin olduğunu söyleyen Özcan, “Bakanlıktan izin çıktı. Elimize öğleden sonra ulaşır. Yoğunluk küçük şehirlerde oluşuyor. Firmaların İstanbul gibi büyük yerlerde oluşan yoğunlukları kaldıracak gücü var.” dedi.

Fiyat konusunda ise hiçbir zaman bir değişiklik olmayacağını söyleyen Başkan Özcan, “Otogarlar için böyle bir durum söz konusu olamaz. Ama gruplar dışarıdan otobüs tutarlarsa fiyat konusunda bir şey diyemem” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.