Yaşar Bahçeci ; ''Kırşehir'in Nevşehir İle Birleşmesi Söz Konusu Değil''

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2017 - 13:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yaşar Bahçeci ; ''Kırşehir'in Nevşehir İle Birleşmesi Söz Konusu Değil''

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: Kırşehir’in Nevşehir’e bağlanması konusunda basın toplantısı düzenledi. Bahçeci: “ Bu haberler çıkınca İçişleri Bakanlığının en yetkilileri ile görüştüm kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok, böyle bir şeyle ilgili hazırlıkta yok bakanlıkta ilk defa bu haberle birlikte bunu duymuş oldular. Altını çizerek söylüyorum Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil.Başkan Bahçeci; Bütün şehir ile ilgili sosyal medyada dolaşan haberler dolaşıyor şehirlerin birleştirileceği ile ilgili Nevşehir ile Kırşehir’in birleştirilip Kırşehir'in Nevşehir'e bağlanacağı haberleri sosyal medyada yayılıyor. Kırşehir Belediye Başkanı olarak bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Kırşehirlilerin çok hassas olduğu bir konu geçmişten bir travma yaşayan bir şehir. Hemşerilerimizde de bir hassasiyet oluşur diye açıklama yapma gereği duydum. Türkiye genelinde Büyük şehir çalışması yapıldığı doğrudur. Bütün şehir çalışması diye bir çalışma yok. Çalışmanın net bir şekli yok. Ben'de yerel yönetimler kanununda il belediyeleri temsilen katıldığım genel bir kanun çalışması yapıldı. Bu kapsamda da büyükşehirlerin genişletilmesi değerlendirildi. Burada ki amaç da yerel yönetimlerin daha da güçlü köylere, beldelere halkımızın yaşadığı her yere aynı kalitede hizmet gitmesi noktasında bir görüş belirtildi. Cumhurbaşkanımızın geçmişten beri gelen bir görüşü vardı ama henüz netleşmiş bir taslak yok. Bu haberler çıkınca İçişleri Bakanlığının en yetkilileri ile görüştüm kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok, böyle bir şeyle ilgili hazırlıkta yok bakanlıkta ilk defa bu haberle birlikte bunu duymuş oldular. Altını çizerek söylüyorum Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir çalışma ne bakanlıkta, ne Ak Parti genel merkezinde, nede devletimizin başka bir kurumunda kesinlikle yok bu noktada herkesin içi rahat olsun, sonunda kadar da bizlerde takipçisiyiz. Böylede bir şeyin olması da mümkün değil. Haberin aslı yok sadece Nevşehir, Kırşehir değil her ili birbirine birleştirmiş, bu haber tamamen asparagas kamuoyunu meşgul etme üzere çıkartılmış bir haber. Böyle bir çalışma yok, içişleri bakanlığımızın en yetkili insanları ile görüştüm böyle bir ley söz konusu değil bu haberi sizlerin aracılığı ile duyuralım ki hem sosyal medyadan , hem internet sitelerinden geniş yer verirseniz insanlarımızın aklı karışmaz. İllerin bir birine bağlanması gibi şey mümkün değil ama izah etme gereği duydum''açıklamasında bulundu.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: Kırşehir’in Nevşehir’e bağlanması konusunda basın toplantısı düzenledi.

Bahçeci: “ Bu haberler çıkınca İçişleri Bakanlığının en yetkilileri ile görüştüm kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok, böyle bir şeyle ilgili hazırlıkta yok bakanlıkta ilk defa bu haberle birlikte bunu duymuş oldular. Altını çizerek söylüyorum Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil.Başkan Bahçeci; Bütün şehir ile ilgili sosyal medyada dolaşan haberler dolaşıyor şehirlerin birleştirileceği ile ilgili Nevşehir ile Kırşehir’in birleştirilip Kırşehir'in Nevşehir'e bağlanacağı haberleri sosyal medyada yayılıyor. Kırşehir Belediye Başkanı olarak bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Kırşehirlilerin çok hassas olduğu bir konu geçmişten bir travma yaşayan bir şehir. Hemşerilerimizde de bir hassasiyet oluşur diye açıklama yapma gereği duydum. Türkiye genelinde Büyük şehir çalışması yapıldığı doğrudur. Bütün şehir çalışması diye bir çalışma yok. Çalışmanın net bir şekli yok. Ben'de yerel yönetimler kanununda il belediyeleri temsilen katıldığım genel bir kanun çalışması yapıldı. Bu kapsamda da büyükşehirlerin genişletilmesi değerlendirildi. Burada ki amaç da yerel yönetimlerin daha da güçlü köylere, beldelere halkımızın yaşadığı her yere aynı kalitede hizmet gitmesi noktasında bir görüş belirtildi. Cumhurbaşkanımızın geçmişten beri gelen bir görüşü vardı ama henüz netleşmiş bir taslak yok. Bu haberler çıkınca İçişleri Bakanlığının en yetkilileri ile görüştüm kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok, böyle bir şeyle ilgili hazırlıkta yok bakanlıkta ilk defa bu haberle birlikte bunu duymuş oldular. Altını çizerek söylüyorum Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir çalışma ne bakanlıkta, ne Ak Parti genel merkezinde, nede devletimizin başka bir kurumunda kesinlikle yok bu noktada herkesin içi rahat olsun, sonunda kadar da bizlerde takipçisiyiz. Böylede bir şeyin olması da mümkün değil. Haberin aslı yok sadece Nevşehir, Kırşehir değil her ili birbirine birleştirmiş, bu haber tamamen asparagas kamuoyunu meşgul etme üzere çıkartılmış bir haber. Böyle bir çalışma yok, içişleri bakanlığımızın en yetkili insanları ile görüştüm böyle bir ley söz konusu değil bu haberi sizlerin aracılığı ile duyuralım ki hem sosyal medyadan , hem internet sitelerinden geniş yer verirseniz insanlarımızın aklı karışmaz. İllerin bir birine bağlanması gibi şey mümkün değil ama izah etme gereği duydum''açıklamasında bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.