11 Ocak 2022 - 13:11 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Yıldırım Demirören'e Kur Kıyağı İddiası : 4 TL'de Sabitlenmiş
Demirören Medya Grubu’nun Ziraat Bankası’na olan 750 milyon dolarlık kredi borcunun, krediyi aldığı tarihteki günkü dolar kurunda sabitlendiği iddia edildi.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Demirören Medya Grubu’nun Ziraat Bankası’na olan 750 milyon dolarlık kredi borcunun, krediyi aldığı tarihteki günkü dolar kurunda sabitlendiği iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.
Ziraat Bankası'nın 5 Nisan 2018 tarihinde, Demirören Medya Grubu’na, Doğan Medya grubunu satın alırken; 750 milyon dolar civarında kredi verdiğini hatırlatan Ali Haydar Hakverdi, "Kredinin şartları, kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere,10 yıllık bir ödeme sürecini içermektedir. Kredinin verildiği tarihteki dolar kuru 4 TL idi, bugünün dolar kuru ise 13 TL. 5 Nisan 2018 tarihinde, Demirören Medya Grubu’nun Ziraat Bankası’ndan çektiği kredinin toplam tutarı 3 milyar TL iken; bugünkü kur ile hesaplandığında 10 milyar 350 milyon TL’dir. Demirören Medya Grubu’nun, Ziraat Bankası’na olan kredi borcunu 2018 yılındaki dolar kurunda sabitlettirdiği ve aradaki 7 milyar 350 milyon TL olan tutarı ödemek istemediği iddia edilmektedir ve bu doğrultuda borçlarını yapılandırmak için görüşmeler gerçekleştirdiği bilinmektedir” ifadelerini kullandı.
DEVLETİN BANKASI, “TİCARİ SIR” DİYOR
Hakverdi, açıklamalarının devamında “Kredinin verilme tarihinden 26 ay sonra, 10.06.2020 tarihinde, Ziraat Bankası’na konu ile gönderdiğimiz bilgi edinmemiz, “Ticari Sır” denilerek yanıtlanmamıştır. Asıl amacı çiftçilerimizi desteklemek olan Ziraat Bankası’nın, bir medya kuruluşunun satın alınması için kullandırdığı bu yüksek miktarlı kredinin geri ödenip ödenmediği, kamuoyu tarafından merak edilmektedir” dedi.
CHP’li Hakverdi, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesinde yanıtlaması istemiyle Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:
Demirören Medya Grubu ( Demirören Holding)’nun, Doğan Medya grubunu satın alırken Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredi taksitlerinin geri ödemesi, döviz cinsinden mi yoksa TL cinsinden midir? Türk Lirası cinsinden ise, 750 milyon dolarlık kredi borcunun, 5 Nisan 2018 tarihinde 4 TL olan dolar kuru üzerinden sabitlendiği iddiası doğru mudur?
Basında yer alan haberlere göre kullandırılan kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle taksitlendirildiği belirtilmektedir. Bu sürecin dolmasıyla beraber, Mayıs 2020 tarihinden itibaren geri ödemeler düzenli bir şekilde yapılmış mıdır?
Yapılmış ise, bugüne kadar kaç taksit ödenmiştir? Ödenmemiş ise Demirören Grubu hakkında başlatılmış bir haciz işlemi var mıdır?
Demirören Grubu, borçlarına dair Ziraat Bankası ile herhangi bir yapılandırma görüşmesi yapmış mıdır?
Yapılmış ise, bu görüşme sonrasında medya grubunun borçları için herhangi bir yapılandırma söz konusu mudur ve bu yapılandırmanın şartları nelerdir?
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Balkonunu Kapatanlar Dikkat: Söküm kararı çıkabilir

Saadet Partisi’nden Kırşehir’de üç ayrı program

Yüzlerce aile Kırköy’e akın etti: Gökyüzü uçurtmalarla doldu

Kırşehir'de altyapıdan üstyapıya planlı dönüşüm

Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor
Son Haberler
Kuş Kalesi’nde tarihi izler ve gizemli figürler araştırılacak

Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor