24 Şubat 2022 - 14:17 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Hükümet Konağı Değil Yurt Yapılıyor
Yapımı ve niteliği tam bir muamma konusuna dönen Kırşehir Hükümet Konağı inşaatı, yurt olarak inşaa edilmeye devam ediyor.
2017 yılında yapımına başlanan ancak 2018 gene seçimlerinin ardından inşaatı yavaşlatılmaya başlanan ve 2019 yerel seçimlerinin ardından yapımı tamamen durdurulan Kırşehir Hükümet Konağı İnşaat, yurt yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmişti.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu söz konusu karara ilişkin ruhsat değişikliğini kabul etmediklerini ve burasının yurt olarak değil hükümet konağı olarak hizmet vermesi gerektiğini beyan ederek ruhsat değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü üzerinden gerçekleştiğini belirtmişti.

MÜJDE OLARAK DUYURULMUŞTU
Kırşehir Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ise hükümet konağının yurt yapımı ile ilgili kararı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiğini ve kendilerinin buna birşey diyemediklerini söylemişti.AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantıda inşaatın hükümet konağı olacağını belirterek bunu ''Kırşehirlilere Müjde'' olarak duyurmuştu.Ancak söz konusu inşaatın niteliği ruhsatta yurt olarak kaldığı için Ankara Mimarlar Odası'nın talebiyle inşaat durdurulmuş ancak yapılan itiraz sonrasında üst mahkeme bu kararı bozmuştu.

YURT YAPIMI DEVAM EDİYOR
Her ne kadar AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal tarafından hükümet konağı olacağı belirtilse de inşaat yurt olarak yapılmaya devam ediyor.İnşaatın taşıyıcı kolonlarının döşendiği belirtilirken ilerleyen süreçte üst katlarının da yapımına başlanması bekleniyor.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise söz konusu binanın hükümet konağı olarak yapımını gösteren herhangi bir ruhsat değişikliği için kendilerine başvuru yapılmadığını belirtmişti.Yani mevcut inşaat hükümet konağı yapımı için İçişleri Bakanlığı'na devredilmediği gibi ''yurt'' olan ruhsatında da herhangi bir değişikliğe gidilmemiş durumda.Ayrıca şantiye çevresinde yurt binasını tasvir eden 3 boyutlu görsellerde kaldırılmamış durumda.

Ömer Duran
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
MHP'de Kırşehir gündemini sarsan değişim
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Kırşehir'de yüzlerce kınalı keklik keneye karşı doğaya salındı

Avgun Deresi'nde çevre rahatsızlığına karşı çalışmalar başladı

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Balkonunu Kapatanlar Dikkat: Söküm kararı çıkabilir

Yüzlerce aile Kırköy’e akın etti: Gökyüzü uçurtmalarla doldu
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia
Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor

Kırşehir Valiliği Uyardı: Bu Hesaptan Yapılan Paylaşımlara Dikkat