01 Ekim 2021 - 18:24 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Kırşehir'de Kadın Doğum Polikliniği Yükü Kaldıramadı
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde tayin ve istifalar nedeniyle doktor yetersizliği yaşanıyor.
Pandemi yasağının kalkması ile birlikte doktorların istifa etmesinin önündeki engel de kalkmıştı.1 Temmuz'da kalkan yasak ile birlikte Kırşehir'den çok sayıda doktor ayrılmıştı.Hastane yönetimi ise meydana gelen kayıpları yeni alımlar yaparak gidermeye çalıştı ancak bazı polikliniklerdeki problem bir türlü çözülemedi.
SIĞINMACI YOĞUNLUĞU BÜYÜK YÜK
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tek Bayan Kadın Doğum Uzmanı olan Esra Oben Tutar Polatlı Duatepe Hastanesi'ne tayini çıkınca 6 olan kadın doğum uzmanı da 5'e düştü.Kırşehir'in nüfusuna oranla en çok sığınmacı barındıran iller arasında bulunması ve sığınmacıların yüksek doğum oranı nedeniyle doktorlar üzerindeki yük de bir hayli arttı.Bu nedenle diğer kadın doğum uzmanları da peş peşe istifa etmeye başladı.
2 KADIN DOĞUM UZMAN İSTİFA ETTİ
Kadın Doğum Polikliniğinde görev yapan 5 uzmandan 2'si istifasını verdi.İstifa eden doktorların Barış Çıplak ve Eyüp Gökhan Turmuş olduğu öğrenildi.Doktorların istifa etmesi nedeniyle hastaların randevuları da iptal edildi.Diğer doktorların ise sezeryan ve izinli olması nedeniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde hasta bakacak doktor kalmadı.Bu durum muayene için hastaneye gelenlerin tepkisine yol açtı.
İŞTE HASTALARA GELEN İPTAL MESAJI

Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Balkonunu Kapatanlar Dikkat: Söküm kararı çıkabilir

Kırşehir'de altyapıdan üstyapıya planlı dönüşüm

Yüzlerce aile Kırköy’e akın etti: Gökyüzü uçurtmalarla doldu

MHP'de Kırşehir gündemini sarsan değişim

Seyfe Gölü’nde yeni sınırlar askıda, gözler maden sahasında
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia
Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor

Kırşehir Valiliği Uyardı: Bu Hesaptan Yapılan Paylaşımlara Dikkat