Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Açık
Kırşehir · 19°C
Bizi Takip Edin
21 Ağustos 2026 - 17:58 - Güncellenme: 21 Ağustos 2026 - 17:27 G: 21 Ağustos 2026 - 17:27

MASAK Tespit Etti: Kırşehir’de 712 Milyon Liralık Para Trafiği

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü tefecilik soruşturması kapsamında Kırşehir ve Kocaeli’de adreslere baskın yapıldı. Üç şüpheli gözaltına alınırken milyonlarca liralık hesap hareketi incelemeye alındı.

MASAK Tespit Etti: Kırşehir’de 712 Milyon Liralık Para Trafiği

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, faiz karşılığında borç para verdikleri kişileri baskı ve tehditle mağdur ettikleri öne sürülen şüphelilere yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin borç verdikleri kişileri korkutarak haksız kazanç sağladıkları iddia edildi.

Hesap Hareketleri MASAK Tarafından İncelendi

Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından gerçekleştirilen incelemelerde, şüpheliler ile mağdurlar arasında toplam 712 milyon liralık hesap hareketi bulunduğu tespit edildi. Belirlenen tutarın ele geçirilen para değil, taraflar arasındaki toplam para trafiğini ifade ettiği bildirildi.

Kırşehir ve Kocaeli’de Aramalar Yapıldı

Soruşturma kapsamında M.Ü. ve H.Ü. isimli şüphelilerin Kırşehir’deki, S.T. isimli şüphelinin ise Kocaeli’deki ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştirildi.

Aramalarda bir alacak-verecek defteri, 28 adet boş senet ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 110 bin lira nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen materyallere inceleme yapılmak üzere el konuldu.

photopeacompress1787324259560-055805

Üç Şüpheli Gözaltına Alındı

Operasyon kapsamında yakalanan üç şüpheli, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Şüpheliler hakkındaki adli işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşları baskı ve tehditle mağdur ederek haksız kazanç sağlayan suç yapılanmalarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

#tefecilik #jandarma #kırşehir

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!