22 Kasım 2016 - 10:59 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Suriyeliler Ücretsiz Sağlık Hizmetini Suistimal Ediyor
Sağlık hizmetlerinden yararlanmak temel bir haktır.Devletin ise bu temel hakkı en iyi şekilde ve sosyal devletin gerektirdiği ölçüde sunması bir görevdir.
Türkiye'de bizimle birlikte milyonlarca Suriyeli göçmen yaşıyor.Tabi ki onların da bu sağlık hizmetlerinden faydalanmaları insani bir hak.
Yalnız burada farklı bir durum var.Türkiye'de milyonlarca Türk Vatandaşı muayene ve ilaç katkı ücreti öderken, Suriyeli göçmenler için böyle bir durum söz konusu değil.
Hal böyle olunca, Suriyelilerin bu durumu suistimal etmeleri de kaçınılmaz oluyor.
Yazın serin olan hastane, kışın ise sıcacık...
Suriyeliler ailece hastanedeler.Hem de gün boyu...Çünkü aynı gün içerisinde farklı farklı bölümlerde sıra alıp muayene oluyorlar hem de hasta olmadıkları halde.
Adam dahiliye bölümüne bakılırken ertesi gün göz polikliniğinde , kadın bugün kulak burun boğaz da ise yarın kadın hastalıkları polikliniğinde çocuklar ise neresi denk gelirse, hastaneyi bütün gün meşgul ediyorlar.
E tabi Türkiye'de ki sağlık hizmetleri de kendi ülkelerine göre daha üst düzey olunca ''Suriyeli Suistimali de'' kaçınılmaz oluyor.
Her hafta her gün aile boyu, farklı farklı polikliniklerde muayene olanlar var.Yani adamlar her hafta düzenli check-up yaptırıyor.
Tabi bu durumun olumsuz tarafları da bizlere yansıyor.
Bir kere, kayıtlar dolu sıra almak mümkün değil !İkincisi hastane Suriyelilerin yatıp kalktığı otele dönmüş durumda iğne atsan yere düşmez bir duruma gelmiş.
Tabi hal böyle olunca hem personel hem de hizmet açısından sağlık hizmetleri gerektiği ölçüde yapılamıyor. Haliyle Türk Vatandaşı yine mağdur...
Ne mi yapılmalı ? Bu duruma bir sınırlama getirilmeli.Bu adamların, acil hariç bütün polikliniklerde muayene olmalarına bir sınırlama getirilmeli.Zaten acilde olumsuz bir durum varsa oradan sevki yapılır.Bu duruma acil müdahale edilmesi şart !
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi’nden Kırşehir’de üç ayrı program

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de yüzlerce kınalı keklik keneye karşı doğaya salındı

Balkonunu Kapatanlar Dikkat: Söküm kararı çıkabilir

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor
Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor

Kırşehir Valiliği Uyardı: Bu Hesaptan Yapılan Paylaşımlara Dikkat