30 Mart 2018 - 09:30 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Tehlikenin Boyutu Daha Büyük !
Kırşehir Pazar Yeri karşısında bulunan Şehir içi otobüs terminali inşaatı dibindeki anayol sağanak yağış ve inşaat çalışmalarının da etkisiyle çökmüştü.Olay yerini incelediğimizde olayın tehlike boyutunun daha büyük olduğu ortaya çıktı.
Sabah saatlerinde çöken anayolda herhangi bir can kaybı yaşanmaması sevindirmişti ancak Şehir içi otobüs terminali inşaatının etrafında çökmeler meydana geldi.Özellikle yan tarafta bulunan ve birçok binanın bulunduğu kısımdaki yollarda derin çatlaklar oluştu.Oluşan çatlaklar burada bulunan iş yeri sahiplerini de tedirgin ediyor.
İNŞAAT FİRMASININ İHMALİ Mİ ?
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar bölgenin tamamen dolgu olduğunu bu sebeple de inşaat firmasının daha dikkatli çalışması gerektiğini ancak bunun dikkate alınmadığını belirttiler.Söz konusu arazi de sıvılaşma olduğunu zaten dolgu olan malzemenin de sağanak yağmurun etkisiyle iyice doyduğunu ve olası toprak kaymalarına zemin hazırlandığı ifade edildi.Tedbir alınmadığı takdirde çökmelerin devam edeceği kaydedildi.
EN YÜKSEK 2. BEDELİ VERMİŞTİ
Kırşehir Belediyesi Şehir İçi Minibüs Terminali'nin yapım işi için İFŞAT Beton 11.850.000,00 TL, Tank Yapı 12.919,000,00 TL ve İHT Mühendislik 12,923.000,00 TL kapalı zarf usulü ile teklif vermiş. Ancak İFŞAT Beton en az bedeli istemesine rağmen ihale Tank yapıya verilmişti.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Balkonunu Kapatanlar Dikkat: Söküm kararı çıkabilir

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

MHP'de Kırşehir gündemini sarsan değişim

Saadet Partisi’nden Kırşehir’de üç ayrı program

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia
Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor

Kırşehir Valiliği Uyardı: Bu Hesaptan Yapılan Paylaşımlara Dikkat