Trafikte Büyük Değişim: Yeni Ceza Paketi Meclis’te
Kurban Bayramı sonrası Meclis’te görüşülecek yeni trafik yasası, ehliyetsiz sürüşten kırmızı ışık ihlaline, alkollü araç kullanımından olay yerinden kaçmaya kadar birçok ihlale ağır cezalar getiriyor. Amaç, caydırıcılığı artırarak trafik güvenliğini sağlamak.

AKP tarafından hazırlanan teklif, ehliyetsiz araç kullananlara 40 bin lira para cezası getiriyor. Sürücü belgesi geçici olarak veya tedbiren alınmış olmasına rağmen direksiyon başına geçenler ise 200 bin lira cezayla karşı karşıya kalacak.
Ölümlü ya da yaralanmalı kazalarda, zorunlu bir neden olmaksızın olay yerinden ayrılan sürücüler için yaptırımlar ağırlaşıyor. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, bu tür durumlarda sadece para cezasıyla yetinilmeyeceğini vurguladı. Yeni düzenlemeye göre, olay yerinden izinsiz uzaklaşan sürücülere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.
Kırmızı ışıkta geçen sürücüler için cezalar kademeli olarak artıyor. İlk ihlalde 5 bin lira ceza kesilecek, aynı yıl içinde ikinci kez kırmızı ışıkta geçenler ise 10 bin lira ödeyecek. Eğer ihlal bir kazaya neden olmuşsa, sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konulacak.
Alkollü araç kullananlara 25 bin lira idari para cezası uygulanacak. Uyuşturucu madde etkisiyle direksiyon başına geçen sürücüler ise 150 bin lira ceza ödeyecek ve sürücü belgeleri süresiz iptal edilecek.
Sahte plaka kullananlara 140 bin lira, trafik akışını engelleyenlere ise 90 bin lira ceza kesilecek. Polis’in “Dur” uyarısına uymayıp kaçan sürücüler için de 200 bin lira para cezası, 60 gün ehliyet iptali ve araçlarının aynı süreyle trafikten men edilmesi öngörülüyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
MHP'de Kırşehir gündemini sarsan değişim
Görüntüle →Son Yazıları
- Cesaretin Var mı Sayın Vekil ?
- Başka Çare Kalmadı
- Kulak Vermediğin Kırşehir Kamuoyu Seni Devre Dışı Bırakır
- Çin'in Şeytani Soykırım Planı
- Kırşehir'e Millet Bahçesi Gerekir mi ?
- ''Kırşehir'e Yeni Hastane'' Gerçeği
- Hata Kendilerinde Değil Kırşehirdeymiş !
- Devlet Fabrika Kurar mı ?
- AK Parti Üçlü Ayrımda
- Kırşehir'de AK Parti'nin Kaderini Belirleyecek Seçim
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti




Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı



