Ankara-Niğde Otoyolu 2019 yılı sonunda hizmete giriyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2018 - 18:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara-Niğde Otoyolu 2019 yılı sonunda hizmete giriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dar çerçevede küçük hesaplarla bu büyük projeleri eleştirmeye kalkmasınlar. Biz Avrasya Tüneli'ni yaparak geçen yıl 1 milyar 200 milyon TL tasarruf ettik" dedi.  Ankara-Niğde otoyolu temel atma töreni, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Arslan, 100 bin bakanlık çalışanı, çözüm ortakları olan 100 bin yüklenici ve hizmet alınan 50 bin kişi olmak üzere toplam 250 bin kişiyle Türkiye'nin her yerini ulaştırmak ve eriştirmek adına durmadan çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. İnsanın hayatını kolaylaştırmak ve ekonominin önünü açmak adına ulaştırma alt yapıları gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, "Özellikle Ankara-Niğde arası eksik olan otoyolun tamamlanması konusunda yoğun bir mesai harcadık. 2017 yılı içinde ihalesini gerçekleştirip, Ağustos itibariyle de yer teslimi yaparak işe başladık. Memnuniyetimiz güzergah üzerinde Ankara başta olmak üzere Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, hatta Konya'ya ya da Kulu üzerinden bağlanacağız.   Niğde de dahil bütün illerin hizmetini görecek, ulaşımını kolaylaştıracak bir proje olmasıdır. Görevli şirketimiz ERG Otoyol çok yoğun bir şekilde bütün güzergahta çalışacaklar ve işletme döneminde de bütün illerimize hizmet edeceğiz. Ülkenin kalkınmasının, sanayisinin ve endüstrisinin büyümesinin olmazsa olmazı ulaştırma alt yapı projelerini sadece yoldan geçen araçları hesaba katarak ekonomiktir veya değildir diye yorumlamak hatadır. Bu projeler insanımızın hayatını kolaylaştırıyor ve bununla beraber güzergah üzerindeki sanayinin büyümesini sağlıyor, böylelikle istihdam sağlıyor ve ekonomiye katma değer oluşturuyor" şeklinde konuştu. Ankara-Niğde otoyolunun 155. kilometresinde yapılacak kavşak ile 28 km bağlantı yolu yapılarak otoyol Kırşehir’e bağlanacak. Ağaçören kavşağından Harmandalı köyü, Saraycık köyünun batsından, Kızılırmak üzerinden yapılacak yeni bir köprü ile Sıddıklı İkizağıl ve Güzler köylerinin arasından hareketle sanayi sitesinin doğusundan Kırşehir- kayseri yoluna bağlanacaktır. Böylece Kayseri istikametinden gelen araçlar ile Kırşehir’den hareket eden araçlar otoyol standartlarında yapılan bağlantı ile Ankara otoyoluna bağlanma imkanına kavuşacaktır. Üçüncü olarak ise Kırşehir Ortaköy yolunun bozkır mevkiinde Ankara-Niğde otoyolunun 178. kilometresinde Bozkır kavşağına bağlanabilecek. Böylece Kırşehir istikametinden güney bölgelerine hareket eden araçlar bozkır kavşağından otoyola bağlanabilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dar çerçevede küçük hesaplarla bu büyük projeleri eleştirmeye kalkmasınlar. Biz Avrasya Tüneli'ni yaparak geçen yıl 1 milyar 200 milyon TL tasarruf ettik" dedi. 

Ankara-Niğde otoyolu temel atma töreni, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Arslan, 100 bin bakanlık çalışanı, çözüm ortakları olan 100 bin yüklenici ve hizmet alınan 50 bin kişi olmak üzere toplam 250 bin kişiyle Türkiye'nin her yerini ulaştırmak ve eriştirmek adına durmadan çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. İnsanın hayatını kolaylaştırmak ve ekonominin önünü açmak adına ulaştırma alt yapıları gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, "Özellikle Ankara-Niğde arası eksik olan otoyolun tamamlanması konusunda yoğun bir mesai harcadık. 2017 yılı içinde ihalesini gerçekleştirip, Ağustos itibariyle de yer teslimi yaparak işe başladık. Memnuniyetimiz güzergah üzerinde Ankara başta olmak üzere Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, hatta Konya'ya ya da Kulu üzerinden bağlanacağız.

  Niğde de dahil bütün illerin hizmetini görecek, ulaşımını kolaylaştıracak bir proje olmasıdır. Görevli şirketimiz ERG Otoyol çok yoğun bir şekilde bütün güzergahta çalışacaklar ve işletme döneminde de bütün illerimize hizmet edeceğiz. Ülkenin kalkınmasının, sanayisinin ve endüstrisinin büyümesinin olmazsa olmazı ulaştırma alt yapı projelerini sadece yoldan geçen araçları hesaba katarak ekonomiktir veya değildir diye yorumlamak hatadır. Bu projeler insanımızın hayatını kolaylaştırıyor ve bununla beraber güzergah üzerindeki sanayinin büyümesini sağlıyor, böylelikle istihdam sağlıyor ve ekonomiye katma değer oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Ankara-Niğde otoyolunun 155. kilometresinde yapılacak kavşak ile 28 km bağlantı yolu yapılarak otoyol Kırşehir’e bağlanacak. Ağaçören kavşağından Harmandalı köyü, Saraycık köyünun batsından, Kızılırmak üzerinden yapılacak yeni bir köprü ile Sıddıklı İkizağıl ve Güzler köylerinin arasından hareketle sanayi sitesinin doğusundan Kırşehir- kayseri yoluna bağlanacaktır. Böylece Kayseri istikametinden gelen araçlar ile Kırşehir’den hareket eden araçlar otoyol standartlarında yapılan bağlantı ile Ankara otoyoluna bağlanma imkanına kavuşacaktır. Üçüncü olarak ise Kırşehir Ortaköy yolunun bozkır mevkiinde Ankara-Niğde otoyolunun 178. kilometresinde Bozkır kavşağına bağlanabilecek. Böylece Kırşehir istikametinden güney bölgelerine hareket eden araçlar bozkır kavşağından otoyola bağlanabilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.