CHP’deki ayrılık Kırşehir’e sıçradı: İstifalar başladı
Özgür Özel’in CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağını açıklamasının ardından ülke genelinde başlayan üyelikten istifa hareketliliği Kırşehir’e de yansıdı. Bazı partililer, e-Devlet üzerinden gerçekleştirdikleri istifa işlemlerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak Özel’in kuracağı yeni partide yer alacaklarını duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan yönetim krizi ve Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurma kararı, parti tabanında hareketliliğe neden oldu. Özel’in CHP Grubu’ndaki son konuşmasının ardından Türkiye’nin farklı kentlerinde olduğu gibi Kırşehir’de de bazı üyeler partiden istifa etmeye başladı.
Özgür Özel, 21 Temmuz’da yaptığı konuşmada CHP’ye veda ederek yeni bir siyasi oluşumun kurulacağını açıklamıştı. Sürecin, CHP’nin 2023 kurultayının mahkeme kararıyla iptal edilmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine dönmesinin ardından hızlandığı bildirildi.
İstifa paylaşımları Kırşehir’de de arttı
Özel’in açıklamasının ardından Kırşehir’de bazı CHP üyeleri, e-Devlet üzerinden üyeliklerini sonlandırdıklarını gösteren ekran görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşmaya başladı. Paylaşımlarda, istifa kararının partiye duyulan bağlılığın sona ermesinden değil, mevcut yönetim anlayışına gösterilen tepkiden kaynaklandığı ifade edildi.
CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyuran bir vatandaş, emekli olduktan sonra partiye üye olduğunu, seçim dönemlerinde ve sandıklarda görev aldığını belirtti. İstanbul’daki Adalet Mitingi ile Mersin’de gerçekleştirilen mitinge de katıldığını anlatan vatandaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ne bilirdim CHP Genel Başkanı K.K.’nin kumpasla partinin başına getirileceğini ve partimizin butlancılarla ele geçirileceğini. Bugünden itibaren butlancı CHP’deki üyeliğimden özgür irademle istifa ettim. Seçilmiş Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında ve kuracağı partinin saflarında olacağımı bildiririm.”

“Çok üzgünüm ama istifa etmek zorundaydım”
Partiden ayrıldığını sosyal medya hesabından açıklayan bir başka Kırşehirli üye ise kararını, “Çok üzgünüm ama istifa etmek zorundaydım. Yürümeye, yol açmaya devam” sözleriyle duyurdu.

Paylaşımlarda CHP’nin tarihine ve temel değerlerine bağlılığın sürdüğü belirtilirken, Özgür Özel’in liderliğinde kurulacak yeni partinin destekleneceği mesajı öne çıktı. İstifa eden üyelerin önemli bir bölümünün, yeni partinin resmî kuruluşunun ardından bu siyasi oluşuma katılması bekleniyor.
Kırşehir’de CHP üyeliğinden ayrılanların toplam sayısına ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmadı. Ancak sosyal medyaya yansıyan paylaşımlar, parti içerisindeki ayrışmanın Kırşehir teşkilatı ve tabanında da karşılık bulmaya başladığını gösteriyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
“Her Ev Bir Atölye” Projesi Meydana Taşındı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Kırşehir’de Talihsiz Olay: 49 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti




Son Haberler
CHP’deki ayrılık Kırşehir’e sıçradı: İstifalar başladı



