Kırşehir'de kontrolsüz motosiklet kullanımı tepki çekiyor

YAŞAM 14.11.2025 - 02:40, Güncelleme: 14.11.2025 - 02:17
 

Kırşehir'de kontrolsüz motosiklet kullanımı tepki çekiyor

Kırşehir’in Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde 14 yaşındaki Berat Yağız’ın hayatını kaybettiği motosiklet kazası, kentte kontrolsüz motosiklet kullanımı, küçük yaşta sürücüler ve artan trafik tehlikelerine yönelik şikâyetleri yeniden artırarak yetkililere “kalıcı önlem” çağrısını gündeme taşıdı.

Kırşehir’in Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan feci kaza, kentte uzun süredir gündemde olan motosiklet sorununu yeniden görünür hâle getirdi. 14 yaşındaki Berat Yağız, iddialara göre yüksek hızla ilerlediği motosikletiyle seyir hâlindeyken, bir kadının kullandığı aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Berat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bu acı olay, özellikle genç sürücüler arasında kontrolsüz motosiklet kullanımının geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Kazanın ardından sosyal medya ve yerel mecralara yansıyan çok sayıda çağrıda, vatandaşlar şehirde motosikletlerin yarattığı tehlikeye dikkat çekerek yetkililerden kalıcı çözüm talep etti. Şehir merkezinde artan şikâyetler Kırşehir’de çok sayıda vatandaş, motosikletlerin ara sokaklarda ve ana arterlerde hız yapması, araçların arasından kontrolsüz geçişler gerçekleştirmesi ve yayaların güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle ciddi rahatsızlık duyduklarını dile getiriyor. Elektrikli kurye motosikletlerinin trafikteki yoğunluğu da artarken, ehliyetsiz ve yaşça küçük sürücülerin kullandığı motosikletlerin kazalara davetiye çıkardığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda polis ekiplerince yapılan yoğun denetimler sayesinde şehir merkezindeki şikâyetlerde bir miktar azalma yaşansa da, son dönemde motosiklet sayısındaki hızlı artış ve denetimlerin yetersiz kalması sorunu yeniden gündeme taşıdı. Yayalar da risk altında Kent sakinleri, yalnızca sürücülerin değil yayaların da tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurguluyor. Araçların arasında hızla manevra yapan motosikletlerin çarptığı yayaların yaralandığı pek çok olayın daha önce kayıtlara geçtiği biliniyor. Vatandaşlar, özellikle okul bölgeleri ve işlek caddelerde güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini savunuyor. “Kalıcı önlem alınsın” çağrısı Berat Yağız’ın ölümü sonrası toplumsal tepki büyürken, vatandaşlar yetkililere seslenerek hem genç sürücülerin hem de şehir içi trafiğin güvenliği için kapsamlı bir kontrol ve eğitim seferberliği başlatılmasını istiyor. Denetimlerin artırılması, ehliyetsiz kullanımın engellenmesi, kurye motorlarının düzenlenmesi ve şehir içi hız limitlerinin sıkı şekilde uygulanması yönünde talepler artıyor. Kent sakinleri, benzer acıların yaşanmaması için vakit kaybetmeden etkili, sürdürülebilir ve caydırıcı önlemler alınmasını bekliyor. Beratı’ın ölümü ise Kırşehir’de motosiklet güvenliği tartışmasının kırılma noktalarından biri olarak görülüyor.
Kırşehir’in Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde 14 yaşındaki Berat Yağız’ın hayatını kaybettiği motosiklet kazası, kentte kontrolsüz motosiklet kullanımı, küçük yaşta sürücüler ve artan trafik tehlikelerine yönelik şikâyetleri yeniden artırarak yetkililere “kalıcı önlem” çağrısını gündeme taşıdı.

Kırşehir’in Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan feci kaza, kentte uzun süredir gündemde olan motosiklet sorununu yeniden görünür hâle getirdi. 14 yaşındaki Berat Yağız, iddialara göre yüksek hızla ilerlediği motosikletiyle seyir hâlindeyken, bir kadının kullandığı aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Berat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bu acı olay, özellikle genç sürücüler arasında kontrolsüz motosiklet kullanımının geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Kazanın ardından sosyal medya ve yerel mecralara yansıyan çok sayıda çağrıda, vatandaşlar şehirde motosikletlerin yarattığı tehlikeye dikkat çekerek yetkililerden kalıcı çözüm talep etti.

Şehir merkezinde artan şikâyetler
Kırşehir’de çok sayıda vatandaş, motosikletlerin ara sokaklarda ve ana arterlerde hız yapması, araçların arasından kontrolsüz geçişler gerçekleştirmesi ve yayaların güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle ciddi rahatsızlık duyduklarını dile getiriyor. Elektrikli kurye motosikletlerinin trafikteki yoğunluğu da artarken, ehliyetsiz ve yaşça küçük sürücülerin kullandığı motosikletlerin kazalara davetiye çıkardığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda polis ekiplerince yapılan yoğun denetimler sayesinde şehir merkezindeki şikâyetlerde bir miktar azalma yaşansa da, son dönemde motosiklet sayısındaki hızlı artış ve denetimlerin yetersiz kalması sorunu yeniden gündeme taşıdı.

Yayalar da risk altında
Kent sakinleri, yalnızca sürücülerin değil yayaların da tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurguluyor. Araçların arasında hızla manevra yapan motosikletlerin çarptığı yayaların yaralandığı pek çok olayın daha önce kayıtlara geçtiği biliniyor. Vatandaşlar, özellikle okul bölgeleri ve işlek caddelerde güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini savunuyor.

“Kalıcı önlem alınsın” çağrısı
Berat Yağız’ın ölümü sonrası toplumsal tepki büyürken, vatandaşlar yetkililere seslenerek hem genç sürücülerin hem de şehir içi trafiğin güvenliği için kapsamlı bir kontrol ve eğitim seferberliği başlatılmasını istiyor. Denetimlerin artırılması, ehliyetsiz kullanımın engellenmesi, kurye motorlarının düzenlenmesi ve şehir içi hız limitlerinin sıkı şekilde uygulanması yönünde talepler artıyor.

Kent sakinleri, benzer acıların yaşanmaması için vakit kaybetmeden etkili, sürdürülebilir ve caydırıcı önlemler alınmasını bekliyor. Beratı’ın ölümü ise Kırşehir’de motosiklet güvenliği tartışmasının kırılma noktalarından biri olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Vatandaş
(15.11.2025 13:47 - #21124)
Bu sorun sadece Kırşehir'de değil, tüm Türkiye'de.. Acil çözüm üretmeli.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Avrupa fa yollar nasil yspiliyor
(16.11.2025 12:40 - #21146)
Motorsiklet yolu yok. Ama çok sayıda bisiklet ve motorsiklet var.... yol yapılır iken km si kadar araç, kamyon, bisiklet gibi ayrım yapılamaz mi
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.