Sağlıkta İş Yükü ve Personel Sorunu Gündemde: Yeni Dönem Başladı
Genel Sağlık-İş Orta Anadolu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Kırşehir Şube Başkanı Nuh Karakaya, yeni dönemde sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
Genel Sağlık-İş Orta Anadolu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Genel Sağlık-İş Kırşehir Şube Başkanı Nuh Karakaya, genel kurulun sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi ve sağlık çalışanlarının sorunlarının daha etkili biçimde gündeme taşınması açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu’nda yapılması planlanan genel kurulun gündeminde şube yönetim, denetleme ve disiplin kurullarının belirlenmesinin yanı sıra üyelerin görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi de yer aldı. Sendikanın yayımladığı genel kurul ilanında toplantının 3 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilmesi, yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde ise 4 Ekim’de aynı gündemle toplanılması öngörülmüştü.
“Örgütlü Yapımızı Daha da Güçlendireceğiz”
Genel kurulun ardından değerlendirmelerde bulunan Nuh Karakaya, sürecin Genel Sağlık-İş üyeleri ile sağlık ve sosyal hizmet emekçileri açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karakaya, yeni dönemde temel hedeflerinin çalışanların haklarını savunmak, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadele etmek ve sendikal örgütlenmeyi daha güçlü hale getirmek olduğunu vurguladı.
“Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarını savunmak, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadele etmek ve örgütlü yapımızı daha da güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Karakaya, genel kurula katılan ve sürece katkı sağlayan üyelere de teşekkür etti.
Sağlık Çalışanlarının Sorunları Gündemde
Karakaya’nın son dönemde yaptığı açıklamalarda özellikle sağlık kuruluşlarındaki personel yetersizliği, artan iş yükü ve nöbet yoğunluğunu gündeme taşıdığı biliniyor. Karakaya, ağustos ayında yaptığı değerlendirmede personel planlamasının yalnızca standart kadro tablolarına göre değil, sağlık kuruluşlarındaki gerçek iş yükü dikkate alınarak yapılması gerektiğini belirtmişti.
Eylül ayının sonunda ise acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çeken Karakaya, randevu ve poliklinik sistemindeki sorunların yükünün acil servislere taşınmaması gerektiğini ifade etmişti.
Bu başlıkların, Orta Anadolu Şubesi’nin yeni dönem çalışmalarında da sağlık çalışanlarının özlük hakları, personel ihtiyacı, çalışma koşulları ve örgütlenme faaliyetleriyle birlikte öncelikli gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.
Karakaya, genel kurulun hazırlanması ve gerçekleştirilmesine katkı sunan üyelere teşekkür ederek yeni dönemin sendika, üyeler ve çalışma hayatı açısından verimli olmasını temenni etti.

Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Kırşehir’in Vergi Şampiyonları Açıklandı: Sıralama Dikkat Çekti




Son Haberler
Sağlıkta İş Yükü ve Personel Sorunu Gündemde: Yeni Dönem Başladı



