Çöpten Kağıt ve Hurda Toplanması Yasaklandı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2020 - 19:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çöpten Kağıt ve Hurda Toplanması Yasaklandı

Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığında toplanan l Umumî Hıfzıssıhha Kurulu Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. Bu kapsamda; 1- Çöplerin olağan dönemlere göre daha sık aralıklarla ve hijyen koşullarına uygun olarak toplanmasına, 2- Çöpten atık (kağıt, plastik vb.) toplanması ile hurda toplanmasına ilişkin bütün faaliyetlerin yasaklanmasına,  Ayrıca 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odasının talebi doğrultusunda; 3- Eczanelerde olabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla içeriye vatandaşların alınmamasına, kapıdan veya açılacak bir pencereden reçetelerin alınarak yine aynı yöntemle teslim edilmesine yönelik düzenleme yapılması ile nöbetçi eczaneler dışındaki eczanelerin geçici olarak 06.04.2020 tarihinden itibaren 09:00 - 17:30 saatleri arasında hizmet vermesine,  Oybirliği ile karar verildi. 

Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığında toplanan l Umumî Hıfzıssıhha Kurulu Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.

Bu kapsamda;

1- Çöplerin olağan dönemlere göre daha sık aralıklarla ve hijyen koşullarına uygun olarak toplanmasına,

2- Çöpten atık (kağıt, plastik vb.) toplanması ile hurda toplanmasına ilişkin bütün faaliyetlerin yasaklanmasına,

 Ayrıca 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odasının talebi doğrultusunda;

3- Eczanelerde olabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla içeriye vatandaşların alınmamasına, kapıdan veya açılacak bir pencereden reçetelerin alınarak yine aynı yöntemle teslim edilmesine yönelik düzenleme yapılması ile nöbetçi eczaneler dışındaki eczanelerin geçici olarak 06.04.2020 tarihinden itibaren 09:00 - 17:30 saatleri arasında hizmet vermesine,  Oybirliği ile karar verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.