Esnafın Elektriğini Kesen Medaş Özür Diledi Zararı Karşıladı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2020 - 20:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Esnafın Elektriğini Kesen Medaş Özür Diledi Zararı Karşıladı

Aralarında Kırşehir'in de olduğu 6 ilin elektrik dağıtım şirketi Konya merkezli MEDAŞ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Elektrik ve doğalgaz borcundan dolayı kesinti yapılmayacağı'' talimatına rağmen elektriği kesilen esnaf haber olunca MEDAŞ özür dileyerek hem esnafın elektriğini açtı hem de zararını karşıladı. Olay Konya'da meydana geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın corona virüsü tedbirleri kapsamında elektrik ve doğalgazda borcundan dolayı kesinti yapılmayacağını duyurmasına rağmen Konya’daki elektrik dağıtım şirketi, bir esnafın elektriğini kesmişti. 3 BİN LİRALIK ÜRÜN HEBA OLDU Restoranın kapalı olmasına rağmen fatura borcu yüzünden elektriğinin kesilmesine isyan eden Refik Keskin Sözcü Gazetesinden Müslüm Evci'ye, ''14 Mart'ta çalışanlarımı yıllık izne çıkartarak iş yerimi kapattım. İki gün sonra MEDAŞ tarafından gönderilen mesajda bin 602 lira fatura borcum olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanımız ‘elektrikleriniz kesilmeyecek’ deyince yatırmadım.31 Mart'ta elektriğimin kesildiğini öğrendim. Buzlukta bulunan köfte, balık gibi malzemelerin bozulduğunu gördüm. 3 bin liralık ürünüm heba oldu.'' açıklamasında bulunmuştu. Konunun duyurulmasının ardından MEDAŞ yetkililerinin gelerek kendisinden özür dilediğini belirten Refik Keskin , ''Elektriğimizin kesilmesinin habere konu olmasının ardından bugün MEDAŞ yetkilileri gelip elektriğimizi açarak bizden özür dilediler. Kayıp kaçak bedeli için yazılan cezayı sildiler ve zararlarımı da karşıladılar” dedi. “HABERDEN SONRA TANIMADIĞIM BİRÇOK KİŞİ ARADI” “Haberin ardından benim gibi mağdur olan birçok kişi beni telefonla aradı” diyen Refik Keskin, “Dün haberden sonra beni tanımadığım birçok vatandaş aradı. Hatta bir çiftçimizin de elektrik borcundan dolayı saati sökülmüş. Onun da elektrik saatini tekrar takarak elektriğini açmışlar.  Haberin ardından beni arayarak mağduriyeti dile getirdiğim için teşekkür ettiler. Elektriğimin açılmasından çok, aldığım dualar beni daha çok mutlu etti” şeklinde konuştu. ESKİ AKP’Lİ MİLLETVEKİLİ DOĞRULADI Öte yandan eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk de MEDAŞ’ın bazı ilçelerde vatandaşın elektriğini kestiğini doğruladı. Külünk, “Konya’nın ilçelerinde MEDAŞ vatandaşın kapısına gidip elektrik kesme işlemi yapıyor. EPDK inanıyoruz ki sürece müdahale edecektir. Devletimiz mücadelede vatandaşımızın sıkıntılarını hafifletmek için attığı adımlara uyum sağlamalı MEDAŞ” dedi.

Aralarında Kırşehir'in de olduğu 6 ilin elektrik dağıtım şirketi Konya merkezli MEDAŞ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Elektrik ve doğalgaz borcundan dolayı kesinti yapılmayacağı'' talimatına rağmen elektriği kesilen esnaf haber olunca MEDAŞ özür dileyerek hem esnafın elektriğini açtı hem de zararını karşıladı.

Olay Konya'da meydana geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın corona virüsü tedbirleri kapsamında elektrik ve doğalgazda borcundan dolayı kesinti yapılmayacağını duyurmasına rağmen Konya’daki elektrik dağıtım şirketi, bir esnafın elektriğini kesmişti.

3 BİN LİRALIK ÜRÜN HEBA OLDU

Restoranın kapalı olmasına rağmen fatura borcu yüzünden elektriğinin kesilmesine isyan eden Refik Keskin Sözcü Gazetesinden Müslüm Evci'ye, ''14 Mart'ta çalışanlarımı yıllık izne çıkartarak iş yerimi kapattım. İki gün sonra MEDAŞ tarafından gönderilen mesajda bin 602 lira fatura borcum olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanımız ‘elektrikleriniz kesilmeyecek’ deyince yatırmadım.31 Mart'ta elektriğimin kesildiğini öğrendim. Buzlukta bulunan köfte, balık gibi malzemelerin bozulduğunu gördüm. 3 bin liralık ürünüm heba oldu.'' açıklamasında bulunmuştu.

Konunun duyurulmasının ardından MEDAŞ yetkililerinin gelerek kendisinden özür dilediğini belirten Refik Keskin , ''Elektriğimizin kesilmesinin habere konu olmasının ardından bugün MEDAŞ yetkilileri gelip elektriğimizi açarak bizden özür dilediler. Kayıp kaçak bedeli için yazılan cezayı sildiler ve zararlarımı da karşıladılar” dedi.

“HABERDEN SONRA TANIMADIĞIM BİRÇOK KİŞİ ARADI”

“Haberin ardından benim gibi mağdur olan birçok kişi beni telefonla aradı” diyen Refik Keskin, “Dün haberden sonra beni tanımadığım birçok vatandaş aradı. Hatta bir çiftçimizin de elektrik borcundan dolayı saati sökülmüş. Onun da elektrik saatini tekrar takarak elektriğini açmışlar.  Haberin ardından beni arayarak mağduriyeti dile getirdiğim için teşekkür ettiler. Elektriğimin açılmasından çok, aldığım dualar beni daha çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

ESKİ AKP’Lİ MİLLETVEKİLİ DOĞRULADI

Öte yandan eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk de MEDAŞ’ın bazı ilçelerde vatandaşın elektriğini kestiğini doğruladı.

Külünk, “Konya’nın ilçelerinde MEDAŞ vatandaşın kapısına gidip elektrik kesme işlemi yapıyor. EPDK inanıyoruz ki sürece müdahale edecektir. Devletimiz mücadelede vatandaşımızın sıkıntılarını hafifletmek için attığı adımlara uyum sağlamalı MEDAŞ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.