Karayoluna cephe arsaların tamamı ticaret alanı oldu

RESMİ İLAN 29.08.2025 - 01:23, Güncelleme: 29.08.2025 - 00:56
 

Karayoluna cephe arsaların tamamı ticaret alanı oldu

Özbağ’da revizyon imar planı onaylandı. Kırşehir-Ankara Karayolu’na cephe olan tüm arsalar ticari alan ilan edilerek vatandaşların taşınmazlarını işyeri ve yatırım amacıyla değerlendirmelerinin yolu açıldı.

Özbağ Belediyesi, 2020 yılında hazırlanan imar planında yaşanan sorunları gidermek amacıyla revizyon imar planını hayata geçirdi. Belediye Meclisi’nin 2 Ekim 2024 tarihli kararıyla onaylanan düzenleme kapsamında özellikle Kırşehir-Ankara Karayolu’na cephe olan arsaların tamamı ticaret alanına dönüştürüldü. Belediye Başkanı İsmail Çanakçı, yeni imar planının vatandaşların uzun süredir yaşadığı mağduriyetleri ortadan kaldıracağını belirterek, “Kasabamızın kalbinden geçen Kırşehir-Ankara Karayolu üzerindeki arsaların tamamı artık ticaret alanı olarak kullanılabilecek. Bu düzenleme, kasabamızın ekonomik gelişimi için büyük bir adım oldu” dedi. Yol Boyu Ekonomi ve Ticaretin Canlanması Bekleniyor Revizyon planıyla birlikte Kırşehir çıkışındaki Akdeniz Petrol İstasyonu’na kadar uzanan yolun iki cephesinin ticarete açılması, bölge esnafı ve yatırımcılar için yeni fırsatlar doğuracak. Vatandaşların taşınmazlarını işyeri, dükkan veya ticari yatırım olarak değerlendirmelerinin önü açılmış oldu. Parselasyon Çalışmaları Başladı Revizyon imar planı ile eş zamanlı olarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi çerçevesinde parselasyon çalışmaları da başlatıldı. Çalışmalar, taşınmazların paylaşımında yaşanan sorunları çözerken, ortaklıkların düzenlenmesine de katkı sağlayacak. Belediye adına çeşitli bölgelerde üretilen taşınmazların tescil edilmesiyle kamusal alanlarda hizmet kapasitesi artırılacak. Başkan Çanakçı, açıklamasında “Hem imar planı hem de parselasyon çalışmalarıyla kasabamızın geleceğine yön verecek önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın ve yatırımcılarımızın bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Özbağ’da revizyon imar planı onaylandı. Kırşehir-Ankara Karayolu’na cephe olan tüm arsalar ticari alan ilan edilerek vatandaşların taşınmazlarını işyeri ve yatırım amacıyla değerlendirmelerinin yolu açıldı.

Özbağ Belediyesi, 2020 yılında hazırlanan imar planında yaşanan sorunları gidermek amacıyla revizyon imar planını hayata geçirdi. Belediye Meclisi’nin 2 Ekim 2024 tarihli kararıyla onaylanan düzenleme kapsamında özellikle Kırşehir-Ankara Karayolu’na cephe olan arsaların tamamı ticaret alanına dönüştürüldü.

Belediye Başkanı İsmail Çanakçı, yeni imar planının vatandaşların uzun süredir yaşadığı mağduriyetleri ortadan kaldıracağını belirterek, “Kasabamızın kalbinden geçen Kırşehir-Ankara Karayolu üzerindeki arsaların tamamı artık ticaret alanı olarak kullanılabilecek. Bu düzenleme, kasabamızın ekonomik gelişimi için büyük bir adım oldu” dedi.

Yol Boyu Ekonomi ve Ticaretin Canlanması Bekleniyor

Revizyon planıyla birlikte Kırşehir çıkışındaki Akdeniz Petrol İstasyonu’na kadar uzanan yolun iki cephesinin ticarete açılması, bölge esnafı ve yatırımcılar için yeni fırsatlar doğuracak. Vatandaşların taşınmazlarını işyeri, dükkan veya ticari yatırım olarak değerlendirmelerinin önü açılmış oldu.

Parselasyon Çalışmaları Başladı

Revizyon imar planı ile eş zamanlı olarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi çerçevesinde parselasyon çalışmaları da başlatıldı. Çalışmalar, taşınmazların paylaşımında yaşanan sorunları çözerken, ortaklıkların düzenlenmesine de katkı sağlayacak.

Belediye adına çeşitli bölgelerde üretilen taşınmazların tescil edilmesiyle kamusal alanlarda hizmet kapasitesi artırılacak.

Başkan Çanakçı, açıklamasında “Hem imar planı hem de parselasyon çalışmalarıyla kasabamızın geleceğine yön verecek önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın ve yatırımcılarımızın bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Para Kokusu
(29.08.2025 12:44 - #19482)
Vayy babbam vayy buralarida bagi bacesi olanlar köşellik oldular mucur beleddiyesi uyuyor inac tarafindaki yol kenarilerini tamamen ticari arsa yapmalari gerekir
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
O la ki..!
(29.08.2025 23:29 - #19494)
Ağam, çevre yolu Özbağ girişinden ayrılırsa, ne olacak, o zaman ticari alan Özbağlılara mı kalacak. Hayırlı olsun.
..... Evet, öyle olur ise dediginiz dogru
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.