Kırşehir'de tuz sektörü masaya yatırıldı

EKONOMİ 02.07.2025 - 10:40, Güncelleme: 02.07.2025 - 10:28
 

Kırşehir'de tuz sektörü masaya yatırıldı

Kırşehir’in stratejik kaynaklarından biri olan tuz sektörünün temsilcileri, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere Vali Murat Sefa Demiryürek ile bir araya geldi. Görüşmede üretimden ihracata kadar birçok başlık ele alındı.

Kırşehir’in ekonomik ve stratejik kaynaklarından biri olan tuz sektörü, ildeki sanayicilerin öncülüğünde yeniden gündeme taşındı. Tuz sanayisinde faaliyet gösteren temsilciler, sektörel sıkıntıları ve çözüm yollarını istişare etmek amacıyla Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Akyel, Mutlucan Tuz Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Mutlu, Genel Müdür Bahtiyar Bey ve Dr. Şaban Fındık yer aldı. Heyet, hem Türkiye’de hem de küresel ölçekte tuz endüstrisinin mevcut durumu hakkında bilgi vererek, üretimden ihracata kadar karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Ayrıca yatırım süreçlerinde yaşanan bürokratik ve ekonomik zorluklara dikkat çekerek destek talebinde bulundular. Vali Murat Sefa Demiryürek ise görüşmede yaptığı açıklamada, tuzun sadece ekonomik bir girdi değil; aynı zamanda sağlık, sanayi ve coğrafya açısından da stratejik bir madde olduğuna vurgu yaptı. Kırşehir’in bu alanda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Demiryürek, tüm zorluklara rağmen yatırımdan vazgeçmeyen girişimcileri takdir ettiğini ifade etti. Toplantı, tarafların iş birliğini güçlendirme temennileriyle sona erdi. Görüşme, Kırşehir’in yer altı kaynaklarının daha etkin değerlendirilmesi yönünde atılacak adımlar açısından umut verici bulundu.    
Kırşehir’in stratejik kaynaklarından biri olan tuz sektörünün temsilcileri, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere Vali Murat Sefa Demiryürek ile bir araya geldi. Görüşmede üretimden ihracata kadar birçok başlık ele alındı.

Kırşehir’in ekonomik ve stratejik kaynaklarından biri olan tuz sektörü, ildeki sanayicilerin öncülüğünde yeniden gündeme taşındı. Tuz sanayisinde faaliyet gösteren temsilciler, sektörel sıkıntıları ve çözüm yollarını istişare etmek amacıyla Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Akyel, Mutlucan Tuz Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Mutlu, Genel Müdür Bahtiyar Bey ve Dr. Şaban Fındık yer aldı. Heyet, hem Türkiye’de hem de küresel ölçekte tuz endüstrisinin mevcut durumu hakkında bilgi vererek, üretimden ihracata kadar karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Ayrıca yatırım süreçlerinde yaşanan bürokratik ve ekonomik zorluklara dikkat çekerek destek talebinde bulundular.

Vali Murat Sefa Demiryürek ise görüşmede yaptığı açıklamada, tuzun sadece ekonomik bir girdi değil; aynı zamanda sağlık, sanayi ve coğrafya açısından da stratejik bir madde olduğuna vurgu yaptı. Kırşehir’in bu alanda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Demiryürek, tüm zorluklara rağmen yatırımdan vazgeçmeyen girişimcileri takdir ettiğini ifade etti.

Toplantı, tarafların iş birliğini güçlendirme temennileriyle sona erdi. Görüşme, Kırşehir’in yer altı kaynaklarının daha etkin değerlendirilmesi yönünde atılacak adımlar açısından umut verici bulundu.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİKEN
(02.07.2025 11:27 - #17764)
Tuz bile koktu bu ülkede, ne tuzu kardeşim? Tuzu bile kokutan akape zihniyeti utansin.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sayım valimizi bir vatandaş olarak cok seviyorum
(02.07.2025 22:37 - #17782)
Sayın valim, siz halkin derdi ile dertlenen, Kırşehir icin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan caliskan guzel ilkeli bir devlet buyumuzsunuz. Sahsim adina cok tesekur ediyorum. Insallah uzun yillar sehrimiz de hayirli gorevleriniz olur. ###### benim de sizden bir ricam olacak, ne olur, şehrimiz tarım ve hayvancılık şehri, gelirimiz çok düşük, eğitim düzeyi binlerce şükür çok iyi####### ne oluşunuz, orman mudurlugumuz inanılmaz güzel işler başlattı Kervansaray dağların da, ama çok az, ne olursunuz, daha çok amacımız olsun. Çölleşme haritasın da durumumuz orta da. Ilıcalar, dereler, SEYFE golu, Kilicozu çayımız maalesef büyük ölçü de kurudu. Ağaçlandırma faaliyetleri ile nem dengemizi koruyabilirsek, belki yeniden yakın geçmişteki bağ bahçelerimizdeki verim ve kaliteye ulaşabiliriz. Bir de yeraltı sehirlerimiz ve ekoturizm bizim ekonomimiz için çok önemli. Bogazevci adeta cennet gibi.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.