Koku vadisinde lavanta şöleni

YAŞAM 28.06.2025 - 10:29, Güncelleme: 28.06.2025 - 10:29
 

Koku vadisinde lavanta şöleni

Kırşehir’in Koku Vadisi’nde bu yıl beşincisi düzenlenen Lavanta Şöleni büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, lavantanın kuraklığa karşı önemli bir alternatif tarım ürünü olduğunu vurgulayarak, üreticileri bu alana yönlendirdiklerini söyledi. Şölende bir çiftin nikahı da kıyıldı.

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Lavanta Şöleni, Koku Vadisi’nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kırşehir Kent Konseyi üyeleri, STK’lar, çevre illerden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Şölende konuşan Başkan Ekicioğlu, lavantanın Kırşehir için sadece bir süs bitkisi değil, aynı zamanda kuraklıkla mücadelede değerli bir alternatif tarım ürünü olduğunu ifade etti. 2020 yılından bu yana lavanta üretiminin devam ettiğini hatırlatan Ekicioğlu, yapılan hasatların kurutularak tanıtım amacıyla Kırşehir halkına dağıtıldığını söyledi. “Yaptığımız çalışmalarla lavantanın bu topraklarda yetişebileceğini ortaya koyduk. Kuraklıkla mücadelede lavanta gibi ekonomik değeri yüksek ürünlerle çiftçimize yeni alternatifler sunmayı amaçlıyoruz” diyen Ekicioğlu, lavantanın sadece yerel değil, ulusal ölçekte de önemli bir katkı sağlayabileceğini belirtti. Şölen boyunca Lavanta Bahçesi vatandaşların ziyaretine açık tutulurken, etkinlik sırasında Aysel Nur Şahin ve Mehmet Karakoç çiftinin nikâhı da Başkan Ekicioğlu tarafından kıyıldı. Başkan, genç çifte mutluluklar dileyerek lavanta bahçesinin artık sadece üretim değil, hayatın önemli anlarına da ev sahipliği yaptığını ifade etti. Etkinlik, lavanta kokuları eşliğinde fotoğraf çekimleri, sohbetler ve doğayla iç içe bir gün geçiren katılımcıların memnuniyetini dile getirmesiyle sona erdi. Başkan Ekicioğlu, katılım gösteren tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, lavantaya olan ilginin her yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kırşehir’in Koku Vadisi’nde bu yıl beşincisi düzenlenen Lavanta Şöleni büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, lavantanın kuraklığa karşı önemli bir alternatif tarım ürünü olduğunu vurgulayarak, üreticileri bu alana yönlendirdiklerini söyledi. Şölende bir çiftin nikahı da kıyıldı.

Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Lavanta Şöleni, Koku Vadisi’nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kırşehir Kent Konseyi üyeleri, STK’lar, çevre illerden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şölende konuşan Başkan Ekicioğlu, lavantanın Kırşehir için sadece bir süs bitkisi değil, aynı zamanda kuraklıkla mücadelede değerli bir alternatif tarım ürünü olduğunu ifade etti. 2020 yılından bu yana lavanta üretiminin devam ettiğini hatırlatan Ekicioğlu, yapılan hasatların kurutularak tanıtım amacıyla Kırşehir halkına dağıtıldığını söyledi.

“Yaptığımız çalışmalarla lavantanın bu topraklarda yetişebileceğini ortaya koyduk. Kuraklıkla mücadelede lavanta gibi ekonomik değeri yüksek ürünlerle çiftçimize yeni alternatifler sunmayı amaçlıyoruz” diyen Ekicioğlu, lavantanın sadece yerel değil, ulusal ölçekte de önemli bir katkı sağlayabileceğini belirtti.

Şölen boyunca Lavanta Bahçesi vatandaşların ziyaretine açık tutulurken, etkinlik sırasında Aysel Nur Şahin ve Mehmet Karakoç çiftinin nikâhı da Başkan Ekicioğlu tarafından kıyıldı. Başkan, genç çifte mutluluklar dileyerek lavanta bahçesinin artık sadece üretim değil, hayatın önemli anlarına da ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Etkinlik, lavanta kokuları eşliğinde fotoğraf çekimleri, sohbetler ve doğayla iç içe bir gün geçiren katılımcıların memnuniyetini dile getirmesiyle sona erdi. Başkan Ekicioğlu, katılım gösteren tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, lavantaya olan ilginin her yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Doğruya Doğru
(28.06.2025 11:33 - #17675)
Başkanımız maşallah çok entellektüel, çok kaliteli işler yapıyor. Mansur Yavaş 'ın pabucunu bile dama attı. Benim CB adayım Sayın Selahattin Ekicioğlu 'dur. Anadolu 'nun bağrından, evliyalar şehrinden bir CB, ülkemize çok ama çok yaraşır.
Zort dogru Çok güldük ne deyim
Bakalım Bilemiyorum ama neden bir bakan olmasin. KIRSEHIR'den neden bir Tarım bakanı çıkmasın. Hem dürüst hem ilkeli hem de çalışkan
Pırasa Saplı Dunya Adam haklı. Ama bizim vatandaş dürüst adamı sevmez.
Kirsehir insanı çalışkan ve durustur Zırt doğru, neye güldün. Kırşehir gen olarak çok zekidir, ahlaklı ve durustur, neden bizim şehrimizden CB çıkmasın.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Pronto Necmi
(29.06.2025 14:40 - #17708)
Maşallah kem gözlere şiş başganimiz cok iyi calisiyor
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.