İlçenin hafızasıydı: Çiçekdağ’daki 65 yıllık park söküldü
İlçenin hafızasıydı: Çiçekdağ’daki 65 yıllık park söküldü
Çiçekdağ Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında ilçenin en eski park alanlarından biri ortadan kaldırıldı. Bölge esnafı ve vatandaşlar, yeşil alanın ticari yapıya dönüştürülmesine karşı çıkıyor.
Çiçekdağ Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında ilçenin en eski park alanlarından biri ortadan kaldırıldı. Bölge esnafı ve vatandaşlar, yeşil alanın ticari yapıya dönüştürülmesine karşı çıkıyor.
Kırşehir’in Çiçekdağ ilçesinde, uzun yıllardır vatandaşların oturup dinlendiği, nefes aldığı, sohbet ettiği ve vakit geçirdiği yaklaşık 65 yıllık park alanı, Çiçekdağ Belediyesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında tamamen kaldırıldı. Parkın sökülmesinin ardından bölgeye iş yerleri yapılmasının planlandığı öne sürülürken, ilçede konuya ilişkin tepkiler yükselmeye başladı.

Özellikle çevre esnafı, ilçenin hafızasında önemli bir yere sahip olan parkın ortadan kaldırılmasına karşı çıkarken, söz konusu alanın ticari yapılaşmaya açılmasının kamu yararından çok rant amacı taşıdığı iddiası gündeme geldi.
Bir dönem Çiçekdağ Belediye Başkanlığı yapan, aynı zamanda milletvekilliği görevinde de bulunan Mustafa Aksoy’un yeğeni Cemal Aksoy, yürütülen çalışmalara sert tepki gösterdi. Çiçekdağ’da yeni ticari iş yerlerine ihtiyaç bulunmadığını savunan Aksoy, çevrede bu tür projeler için değerlendirilebilecek çok sayıda alternatif alan olduğunu ifade etti.
Cemal Aksoy, belediye binasının bulunduğu bölge başta olmak üzere Atatürk Caddesi boyunca iş yeri yapılabilecek çok sayıda alan bulunduğunu belirterek, ilçenin kent hafızasında önemli bir yere sahip olan parkın tamamen ortadan kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Söz konusu alanın yalnızca bir park değil, aynı zamanda insanların bir araya geldiği, sohbet ettiği ve sosyal yaşamın şekillendiği tarihi bir buluşma noktası olduğunu dile getiren Aksoy, parkın kaldırılmasına bölge esnafının da ciddi tepki gösterdiğini aktardı.

Çiçekdağı'nın 65 yıllık meydanının yerine bu şekilde işyerleri yapılması planlanıyor.
İlçede uzun yıllardır kullanılan ve kent kimliğinin bir parçası olarak görülen park alanının iş yerlerine dönüştürülmek istenmesi, kamuoyunda tartışma yaratırken, vatandaşlar ve esnaf parkın yeniden ilçeye kazandırılmasını talep ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.