Kırşehir Hamidiye Camisi Dünyanın En Ünlüsü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 12:46, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Hamidiye Camisi Dünyanın En Ünlüsü

Kırşehir'de Bakara Suresinden esinlenilerek yapılan ve geçtiğimiz yıllarda hizemete giren Hamidiye Camisi sosyal medyanın da etkisiyle bir anda dünyanın en ünlü camisi haline geldi. Selçuklu döneminden Cacabey Gökmedresesi , Ahi Evran , Alaaddin Cami gibi çok sayıda tarihi yapıya sahip olan Kırşehir'de bu eserlerin turizme kazandırılması tartışıladursun , Kırşehir'de bulunan ve ünü ülke sınırlarını bile aşan Hamidiye Camisi neredeyse dünyanın en ünlü camisi haline geldi. Pek çok yabancı gazeteye , makaleye konu olan Hamidiye Camisinin tasarımı Azerbaycanlı bir mimar tarafından yapıldı.Dışarısında mimarisiyle uyumlu bir Arapça ''Allah'' yazısı bulunan caminin içerisi adeta Cenneti andırıyor. İbadet edenlere çok farklı bir atmosfer yansıtan camiye ilgi bir hayli büyük.Özellikle maneviyatın da üst düzeyde olduğu Ramazan Ayında sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan birisi de Hamidiye Camisi oldu. TURİZME KAZANDIRILMASI GEREKİYOR Yabancı haber sitelerine , gazetelerine ve makalelerine konu olan Kırşehir Hamidiye Camisine yurt dışından da büyük ilgi var ancak insanları organize ederek Kırşehir'e getirecek herhangi bir tanıtım veya organizasyon henüz yok. Birçok tarihi esere sahip Kırşehir aynı zamanda bir kültür şehri ancak turizm anlamında henüz hak ettiği seviyeye gelebilmiş değil.Bu anlamda Hamidiye Camisi Kırşehir için bir fırsat olabilir.Birçok yabancının merak ettiği cami ile ilgili tanıtım ve organizasyon çalışmaları yapılabilirse birçok yerli ve yabancı turist Kırşehir'e akın edebilir. Böylece sadece Hamidiye Camisi değil Kırşehir'in sahip olduğu diğer eserler ve kültürü de dünyaya tanıtılabilir.

Kırşehir'de Bakara Suresinden esinlenilerek yapılan ve geçtiğimiz yıllarda hizemete giren Hamidiye Camisi sosyal medyanın da etkisiyle bir anda dünyanın en ünlü camisi haline geldi.

Selçuklu döneminden Cacabey Gökmedresesi , Ahi Evran , Alaaddin Cami gibi çok sayıda tarihi yapıya sahip olan Kırşehir'de bu eserlerin turizme kazandırılması tartışıladursun , Kırşehir'de bulunan ve ünü ülke sınırlarını bile aşan Hamidiye Camisi neredeyse dünyanın en ünlü camisi haline geldi.

Pek çok yabancı gazeteye , makaleye konu olan Hamidiye Camisinin tasarımı Azerbaycanlı bir mimar tarafından yapıldı.Dışarısında mimarisiyle uyumlu bir Arapça ''Allah'' yazısı bulunan caminin içerisi adeta Cenneti andırıyor.

İbadet edenlere çok farklı bir atmosfer yansıtan camiye ilgi bir hayli büyük.Özellikle maneviyatın da üst düzeyde olduğu Ramazan Ayında sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan birisi de Hamidiye Camisi oldu.

TURİZME KAZANDIRILMASI GEREKİYOR

Yabancı haber sitelerine , gazetelerine ve makalelerine konu olan Kırşehir Hamidiye Camisine yurt dışından da büyük ilgi var ancak insanları organize ederek Kırşehir'e getirecek herhangi bir tanıtım veya organizasyon henüz yok.

Birçok tarihi esere sahip Kırşehir aynı zamanda bir kültür şehri ancak turizm anlamında henüz hak ettiği seviyeye gelebilmiş değil.Bu anlamda Hamidiye Camisi Kırşehir için bir fırsat olabilir.Birçok yabancının merak ettiği cami ile ilgili tanıtım ve organizasyon çalışmaları yapılabilirse birçok yerli ve yabancı turist Kırşehir'e akın edebilir.

Böylece sadece Hamidiye Camisi değil Kırşehir'in sahip olduğu diğer eserler ve kültürü de dünyaya tanıtılabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.